Terhi

heinäkuu 2012


Terhi in english

Olen Terhi Kämäräinen ja asun perheeni kanssa omakotitalossa Järvenpäässä. Perheeseeni kuuluu tällä hetkellä mieheni Eikka, pojat (2007 & 2010), akita Sachi sekä petit bleu de gascognet Nemo ja tyttärensä Hertta.

Olen ollut koirista kiinnostunut niin kauan kuin muistan. Ensin selasin kaikki mahdolliset kirjaston koirakirjat sekä ulkoilutin naapuruston koiria. Usean vuoden nurkumisen jälkeen meille tuli viimein ensimmäinen oma koira vuonna 1990, jolloin olin 13-vuotias. Muuttaessani omilleni eivät vanhempamme suostuneet antamaan Jane-tipsua mukaani ja tuskin Jane olisi rivitalossa asuneena kerrostalossa viihtynytkään. Siellä kun ei olisi ollut omaa pihaa vartioitavana. Noin vuoden jaksoin koiratonta elämää, kunnes sattumien kautta sain elämäni koiran, dogo argentino Oonan (Kerberos Blanco Xedora), joulukuussa 1998.

Yhteistä elämää olen elänyt seuraavien koirien kanssa:

Koirieni kotisivut löydät täältä.


Kasvatustyö alkaa

Kennelnimen Cazador Grande hain aikoinaan dogo argentinoille. Tarkoituksenani oli pennuttaa Oona, mutta Oonan ruoka-aineallergioiden vuoksi luovuin ajatuksesta. Oona steriloitiin jatkuvien valeraskauksien vuoksi, enkä katunut ratkaisua päivääkään. Valeraskaudet tekivät Oonan flegmaattiseksi, mikä hävisi samantien leikkauksen myötä. Koska minulla ei ollut jalostuskäyttöön ajateltavaa narttua ja toiseksi koiraksi otimme uroksen, päätin unohtaa kasvatushaaveet.Siskoni otettua Kuron aloimme yhdessä miettiä Kuron mahdollista astutusta ja etsiskelin siskoni kanssa Kurolle urosehdokkaita. Jossain vaiheessa siskoni kanssa kasvatusyhteistyötä suunnitellesani haaveilin omasta akitatytöstä ja juuri Kuron pennusta. Mirva otti Akain mahdollista jalostuskäyttöä silmällä pitäen ja kävi niin, että koirat itse päättivät toteuttaa aiotun yhdistelmän hieman aiottua varhaisemmin. Kasvatusnäkemyksemme Mirvan kanssa ovat suurelta osin samanlaiset ja olemme mielipiteiltämme melko kriittisiä jalostuksessa käytettävien koirien suhteen.

Kasvatustyömme lähti siis tämän sattuman kautta käyntiin, joten ehkä näin oli tarkoitus käydä. Alusta asti halusin olla vahvasti mukana seuraamassa tämän ensimmäisen pentueen vaiheita ja auttamassa pentuja omistajineen sen kokemuspohjan myötä, joka minulla oman koirahistoriani kautta on.

Koskapa Kuron ja Akain pentueeseen ei syntynyt yhtään narttupentua, totesimme, että kasvatustyötä jatkaaksemme meidän tulee tuoda ulkomailta narttu/narttuja. Näin perheeseemme muutti vuonna 2011 Sachi (Sachi Halne Wzgórze) ja Mirvan perheeseen Coco (W'Natsuki Go Tomimopa) vuonna 2012. Molemmat tytöt ovat etenkin luonteeltaan todella upeita ja hyvä luonne onkin mielestäni jalostusnartun tärkein ominaisuus.

Monivuotinen haave kotona syntyvästä pentueesta toteutui kesällä 2013, kun Sachi synnytti ensimmäiset pentunsa (Suerte Rojo -pentue). Kokemus oli samalla kertaa rankka, antoisa ja kasvattava. Taipaleeni tämän pentueen kanssa oli täynnä suuria tunteita. Nämä kaksi sisarusta, Tyyne ja Copperi, ovat minulle hyvin erityisiä ja rakkaita. Lisää pennuista löydät täältä. Vaikka kovasti olisin halunnut Sachille uuden pentueen, niin useasta eri syystä päädyin sulkemaan Sachin pois jalostuksesta.

Silmäys tulevaisuuteen

Cocon toisesta pentueesta helmikuussa 2016 saimme viimein kauan kaipaamiamme tyttöjä. Nyt kasvatustyöllämme on hyvät mahdollisuudet jatkua Cocon ja Akiran tyttöjen kautta. Innolla olen seurannut näiden upeiden talviaarteiden kasvua. Seuraava akitapentue on suunnitteilla vuodelle 2019. Ensimmäinen petit bleu de gascogne pentueemme syntyi syyskuussa 2017. 11:stä kasvatista toivottavasti löytyy mahdollisuus jatkaa eteenpäin tämän valloittavan rodun parissa. Suunnitelmat ovat jo vireillä...


Infoa tiivistetysti:

✓ Kasvattajan peruskurssi suoritettu 2002
✓ Kennelnimi Cazador Grande myönnetty 2003
✓ Ensimmäinen kennelnimelle rekisteröity akitapentue 2011
✓ Ensimmäinen akita kotona 2011
✓ Ensimmäinen akitapentue kotona 2013
✓ Mirva lisättiin kasvattajaksi kennelnimelle Cazador Grande 2013
✓ Ensimmäinen petit bleu de gascogne kotona 2015
✓ Ensimmäinen kennelnimelle rekisteröity petit bleu de gascogne -pentue 2017
✓ Ensimmäinen oma kasvatti kotona 2017


Sachin ja Nemon kanssa 2017

Lähetä palautetta sivujen ylläpitäjälle

© Terhi Kämäräinen