EMÄ: W'NATSUKI GO TOMIMOPA, COCO

Tulevan pentueen emänä on Tsekin tuontimme Coco. Coco on lähtöisin kennel Tomimopalta, jolla on pitkä kokemus akitakasvatuksesta. Cocon äiti Lady on Tomimopan omaa kasvatustyötä ja Cocon isä Unshou Go Takasaki Yamaguchi on Japanin tuonti. Coco itse on hyvin vahvasti emälinjansa näköinen ja tyyppinen narttu, vaikkakin pään ilmeessä voi myös nähdä isäänsä. Kauniin punabrindlen värityksensä Coco on myös perinyt äidiltään. Rakenteeltaan Coco on erittäin feminiinen ja voisi sanoa sen olevan jopa sporttinen akita.

Luonteeltaan Coco on mitä ihanin pakkaus. Coco on melko energinen ja kontaktinhaluinen akita. Se on peruspositiivinen ja Coco taidetaankin tuntea tuttujen keskuudessa alati heiluvasta hännästään nimityksellä ”se iloinen akita”. Coco elää kolmen koiran laumassa ollen laumansa nuorimmainen ja täten myös pahnan pohjimmainen. Coco on täysin tyytyväinen omaan paikkaansa laumassa eikä se ole koskaan kyseenalaistanut sitä. Vieraiden koirien kanssa Coco tulee toimeen, mikäli toinen osapuoli ei ole kovin dominoiva. Erityisen hyväksi koiraystäväksi Cocolle on muodostunut petit bleu de gascogne Besta.

Suvullisesti Coco on ollut meille melkoinen onnenpotku. Cocon isän äiti Kaunhime Go Takasaki Yamaguchi on ollut kasvattajalleen Japanissa erittäin hyvä jalostusnarttu ja sillä onkin useita hienoja jälkeläisiä. Samoin Cocon äidin isä Toramaru Go Sanzenkarisou on ollut hyvä jalostusuros kennel Tomimopalle. Pidämme erityisesti näistä molemmista isovanhemmista ja olemme iloisia, että juuri ne yhdistyvät Cocossa.

Lisää Cocosta TÄÄLLÄ.

ISÄ: VIRIBUS UNITIS UMARE KAWARI, VALO

Cocon sulhaseksi valitsimme Emilia Honkasen kasvatin ja kennel Viribus Unitiksen tuoreen jalostusuroksen Viribus Unitis Umare Kawarin eli Valon. Kun ensi kertaa esitimme Emilialle ajatuksemme Coco & Valo -yhdistelmästä, oli Valo vasta 5 kuukauden ikäinen pentu. Iloksemme Emilia oli myötämielinen ehdotuksellemme ja näki pariskunnassa samaa potentiaalia kuin mekin.

Suvullisesti Valosta löytyy emän puolelta meille tuttuja koiria. Onhan Valo Kuron siskon Sissin Hulda-tyttären eli Viribus Unitis Uma Panin poika ja 5. polven Viribus Unitis kasvatti. Valon isä on komea tsekkiläinen uros Ryuu Akai Go Haru Kaze. Hauskaa onkin, että olimme jo aiemmin katselleet Ryuun lähisukulaista omille nartuillemme ja Valon kautta Emilia toi Suomeen nämä meitä kiinnostaneet suvut.

Valo on luonteeltaan mitä ihanin nuorukainen. Valo on Cocon tavoin melko energinen ja hyväntuulinen akita. Se on ystävällinen ja avoin ihmisiä kohtaan. Valo elää Tuike- akitan kanssa ja tulee hyvin toimeen tyttökoirien seurassa. Kaikkia uroskoiria Valo ei enää sulata.

Ulkomuodoltaan Valo on hyvin lupaava nuori uros. Sillä on erittäin kaunis punainen väri ja sen lisäksi se on hyvänkokoinen sekä kaunisilmeinen poika. Rakenteeltaan Valo on erittäin sopusuhtainen. Ikäisekseen se on juuri sopivan maskuliininen. Valo on menestynyt jo hienosti näyttelyissä saaden ensimmäiset kaksi sertiään alle vuoden ikäisenä.

Näemme, että yhdistelmänä Valo ja Coco tukevat hyvin toisiaan. Molemmilla on erittäin ihastuttavat luonteet ja ulkomuodoltaan ne ovat tarpeeksi samantyyppiset. Pidämme myös siitä, että Valon terveystaustoista on saatavilla niinkin paljon tietoa kuin mitä meillä on. Hienoa on myös se, että ainakin joku meistä pentueen toteuttajista on tavannut tulevan pentueen kaikki isovanhemmat livenä ja isoisovanhemmistakin neljä kahdeksasta.

Lisää Valosta TÄÄLLÄ ja TÄÄLLÄ.


Toivomme saavamme Coco & Valo -yhdistelmästä energisiä, iloisia, ihmisystävällisiä akitoja, joista löytyy vauhtia myös harrastamiseen. Odotamme pentueeseen syntyväksi sekä punaisia että brindlejä pentuja. Jos pennut tulevat vanhempiinsa, niin näitä pentuja kehtaa esitellä myös kehässä.

TÄSTÄ PENTUEEN SUKUTAULUUN

VANHEMPIEN TERVEYSTUTKIMUSTULOKSET:
COCO

Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä
Cocolla on MyDogDNA-terveyspassi

VALO

Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä
Valolla on MyDogDNA-terveyspassi