Sachin kanji

Sachi Halne Wzgórze, Sachi
s. 01.02.2011
7.5.2017


28.3.2015 silmätutkimus: MRD lievä, puutteellinen kyynelkanavan aukko
30.5.2012 silmätutkimus: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkkatutkimus 30.5.2012: A/A
Kyynärät: 0/0
Polvet: 0/0
Steriloitu 5.2.2016
Luonnetesti 26.4.2014, Tuusula

Arvostelu:
I Toimintakyky: +1 Kohtuullinen
II Terävyys: +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
III Puolustushalu: +3 Kohtuullinen, hillitty
IV Taisteluhalu: -1 Pieni
V Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton
VI Temperamentti: +2 Kohtuullisen vilkas
VII Kovuus: +1 Hieman pehmeä
VIII Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: +++ Laukausvarma

Loppupisteet +127

Sachi Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

Sachi Akitapedigreessä

Sachilla on MyDogDNA-terveyspassi ja virallinen DNA-tunniste

Sachi in english

JÄLKELÄISET:
Suerte Rojo -pentue 2013 (Sachi x Akai)4 viikkoa © Halne Wzgórze 26.4.2011 © Halne Wzgórze © Halne Wzgórze

Kasvattajat: Jolanta Talaga & Zuzanna Chade
Omistaja: Terhi Kämäräinen

Reipas pikku Sachi on suloinen puolattaremme, jonka Mirva toi Suomeen 27.5.2011. Alun perin Sachi piti laittaa sijoitukseen, mutta Sachi valloitti Terhin perheen. Sachi on mielestäni hieno yhdistelmä vanhempiaan. Sachin vahvuuksia ovat kaunis feminiininen ilme ja muutoinkin kaunis pää, vahva raajaluusto ja etuosa sekä selkä. Sachin heikkous on kapea takapää ja turkin väri saisi olla vahvemman punainen. Yksikään koira ei ole täydellinen, mutta hyvin lähellä täydellistä Sachi mielestäni on.

Sachi tuntuu olevan kotonaan paikassa kuin paikassa, eikä stressaa turhia. Ihmisiä kohtaan Sachi on valloittava pusukone. Koirien suhteen Sachilla on hyvät sosiaaliset taidot, vaikka siitä akitamaiseen tapaan löytyy dominanssia. Sachilla on voimakas metsästysvietti ja nuorena tyttöna se metsästi tai vaani vaikka perhosia, jos ei tarjolla ollut muuta metsästettävää. Lisäksi tytöstä löytyy vahtiviettiä, jota Sachi saa toteuttaa kotiamme vahtiessaan.

Sachi on luonteeltaan juuri sellainen koira josta pidän: siinä on koulutettavuutta ja yhteistyöhalua sekä hyvälle kotikoiralle toivottavaa vahvahermoisuutta. Samalla se on myös hieman jääräpäinen ja itsenäinen, mitkä itse koen myös hyviksi ominaisuuksiksi. Sachi on nopea oppimaan, eikä sitä tarvitse kovasti komentaa, kun se jo toimii halutulla tavalla. Sachi on myös innokas tekemään yhdessä ja hakee aktiivisesti kontaktia ihmisiin. Tervehtiessään tuttuja ihmisiä se mielellään kulkee lelu suussaan koko kroppa ja häntä heiluen. Sachin lempileluja ovat vinkuvat lelut. Sachilla on taipumusta omia resursseja, oli sitten kyse leluista tai vaikka ihmisen huomiosta.

Syksyllä 2011 aloitimme Sachin kanssa rauniotreenit. Sachi on taitava käyttämään nenäänsä ja omaa vahvan työmotivaation, joten etsintätehtäviä vaikeutettiin alusta lähtien aika nopealla tahdilla. Sachi myös itse kokee olevansa erittäin kyvykäs työssään, joten se ei aina haluaisi kuunnella ohjaajaa, vaan kokee löytävänsä etsittävät ilman ohjausta. Töitä onkin tehty kontaktin parantamiseksi, jotta etsintä tapahtuisi yhteistyötä tehden. Harjoituksen myötä Sachin ohjattavuus parani huomattavasti syksyn 2012 aikana.

Ennen ensimmäisen kiiman alkua Sachi sairasti emätintulehduksen ja virtsatientulehduksen, joihin söi antibioottikuurin. Eläinlääkärin mukaan nämä ovat tyypillisiä sairauksia nartun hormonitoiminnan herätessä ja jäävät pois ensimmäisen kiiman alettua. Ensimmäisen kiiman jälkeen Sachilla ei ollut antibioottikuuria vaatineita sairauksia eikä muitakaan sairasteluja moneen vuoteen.

Sachin ensimmäinen kiima alkoi juuri ennen kuin Sachi täytti 7 kuukautta. Kiima-aika toi Sachista esiin myös uusia puolia eli se alkoi vahtia luita ja ruokaa ym. perheemme toiselta koiralta basenji Rollolta. Tämä johti myös pariin pieneen yhteenottoon koirien kesken. Kiiman loputtua Sachi muuttui kuitenkin omaksi leppoisaksi itsekseen ja rauha palasi taas koirien välille. Aika ajoin koirillamme on ollut pieniä erimielisyyksiä. Olen huomannut etenkin Sachin kiimakierron sekä siihen liittyvän hormonitoiminnan muutosten vaikuttavan Sachin mielialoihin ja näin ollen myös koirien väleihin. Keväällä 2014 koirillamme oli isompi yhteenotto, jonka jälkeen päätimme pitää koirat sisätiloissa erillään. Koirat ulkoilivat edelleen yhdessä.

Rollon jälkeen Sachin kumppaniksi muutti ranskalainen herrasmiehemme Nemo. Sachilla oli Nemon tullessa valeraskaus pahimmillaan ja kestikin kaksi kuukautta ennen kuin Sachi hyväksyi Nemon. Nemon kasvaessa Sachi kouli Nemoa ajoittain todella rajusti, mutta Nemon lähestyessä kahden vuoden ikää koirien välille oli jo muodostunut tietynlainen balanssi. Sachin ei enää juuri tarvitse komentaa Nemoa, kun Nemo jo pelkästä katseesta osaa tarvittaessa väistää Sachia. Sachi myös nykyisin sietää Nemolta paljon enemmän kuin aiemmin. Ikä ja sterilointi on selvästi rauhoittaneet Sachia, vaikka kyllä Sachista edelleen tarvittaessa löytyy tulta ja tappuraa.

Sachi on japanilainen nimi, jonka käännös englanniksi on "blessing; fortune; happiness;" (lähde). Nimi ei voisi olla osuvammin valittu.Näyttelyt:


VUOSI 2018:

Järvenpää KR 12.5.2018
tuomari: Per Kristian Andersen, Norja
tulos: AVO H
arvostelu:
Good type. Too heavy. Proportions ok. Nice head. Correct teeth & ears. Very short neck and heavy body that distroy the balance of the dog. Good tail, bone & angulations. Unbalanced hind movement. Nice temperament.

************************************************


VUOSI 2017:

Akita Open Show Tammela 13.8.2017
tuomari: Nina Janger, Suomi
tulos: -
arvostelu:
6,5 vuotias hieman pulleassa kunnossa esiintyvä vankkarunkoinen ja -luustoinen narttu. Voimakas pää, ilme voisi olla parempi. Leikkaava purenta. Riittävästi kallistuneet korvat. Lyhyt kaula. Hyvät käpälät. Häntä voisi kiertyä tarmokkaaammin. Melko suora polvikulma. Voisi liikkua tehokkaammin. Raajoja voisi olla hieman enemmän. Hyvä karvapeitteen laatu. Ihastuttava, ystävällinen käytös.

************************************************


VUOSI 2016:

Helsinki RN 4.9.2016
tuomari: Loreta Tamaseviciene, Liettua
tulos: AVK ERI1 SA PN2 vara-SERT
arvostelu:
Erinomainen koko ja tyyppi. Hieman haja-asentoi(set korvat? lause oli jäänyt kesken). Erittäin kauniit silmät joissa hyvä pigmentti. Keskimittainen kaula. Hyvä ylälinja. Erinomaiset liikkeet. Hyvä karva. Erinomainen luonne.

************************************************

Järvenpää KR 28.5.2016
tuomari: Myrna Shiboleth, Israel
tulos: AVO H
arvostelu:
Bitch with strong bone. Well shaped head. Lovely eyes. Lovely expression. Good neck & topline. Moderate angulation in front. Needs more angulation back. When moving(?) she lack power & reach. (sitten jotain mistä ei saa selvää) Is very unstable & hopping. Coat is bit soft.

************************************************


VUOSI 2015:

Porvoo KR 13.9.2015
tuomari: Maija Mäkinen, Suomi
tulos: AVK EH1
arvostelu:
4v. hyvin narttumainen kokonaisuus. Hyvät mittasuhteet. Hyvä narttumainen pää. Kauniit, oikea-asentoiset silmät, joissa itämaisuutta. Oikea purenta, hyväasentoiset korvat. Hyvä pigmentti. Hyvä kaulan asento Hyvä runko, selkä & häntä. Tasapainoiset, niukahkot kulmaukset. Hyvä luusto ja käpälät. Liikkuu ryhdikkäästi. Liikkeessä saisi olla enemmän tehoa. Hyvin ahdas takaa. Karva ei parhaassa kunnossa. Hyvin runsaat vaalennokset värissä. Hyvä käytös.

************************************************

Tuusula KR 6.7.2015
tuomari: Krystyna Opara, Puola
tulos: AVK ERI1 SA PN2 SERT
arvostelu:
Sehr symmetrische Hündin mit schönen Kopf. Korrekte Gebiss. Schöne Augen. Gut getragene Ohren. Richtige obere und untere Linie. Typische gang. Schönes Haarkleid (?) und T??

************************************************

Tampere KV 2.5.2015
tuomari: Helin Tenson, Suomi
tulos: AVO H
arvostelu:
Hyvä sukupuolileima. Sopivat mittasuhteet ja luusto. Hieman liian vahva ja leveä kuono. Isohkot pyöreät silmät (puuttuu rodulle tyypillinen ilme). Hyvät korvat. Erinomainen ylä- ja alalinja. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvät käpälät. Epävarma häntä. Hieman liian pehmeä turkki. Hyvin ahtaat ristiin astuvat takaliikkeet. Hyvin löysät ranteet. Etuliikkeessä astuu ristiin. Ihana luonne.

************************************************


VUOSI 2014:

Valkeakoski KR 16.08.2014
tuomari: Augustin Ionescu, Romania
tulos: AVK ERI1
arvostelu:
Correct type. A little bit too round eyes, I prefer better shape of eyes. Short neck. Correct body. Good ribcage. Cow-hocked movement in rear, I prefer more drive in movement.

************************************************

Maailman Voittaja 2014 Helsinki KV 09.08.2014
tuomari: Rui Oliveira, Portugali
tulos: AVO ERI
arvostelu:
Good head, accept. expression, nice shape. Good front, back could be shorter, weak behind.

************************************************

Kotka KV 15.06.2014
tuomari: Rony Doedijns, Hollanti
tulos: AVO H
arvostelu:
Bitch of good size. Coat is a bit wolly. She has good bone and substance. I would prefer a bit firmer ear. Very nice eye shape and colour. Well filled muzzle. Correct body. Needs a firmer topline. Very weak behind on the move. She is missing power from behind and movement is not parallel. She has lovely temperament and she is very well presented.

************************************************

Järvenpää KR 24.05.2014
tuomari: Hanne Laine Jensen, Tanska
tulos: AVK EH1
arvostelu:
Feminin men visas i för gott hull(?), en aning för fet. Välformad skalle med tillr. hellende(?) öra. Bra ögon. Prima nosparti med korrekt bett. Bra hälsa, överlinje. Vackert buren svans. Välkroppad, välvinklad front. Bakpartiet är tillr. vinklad men ngt trång o ostabil i rörelse. Acceptabel päls för årstiden. Urajiro är really stor.

************************************************

Turku KV 18.01.2014
tuomari: Myriam Vermeire, Belgia
tulos: AVK EH4
arvostelu:
Scissors bite, head whit good proportion, could have a bit more stop. Dark eyes of good shape, good ears, could have more neck. Strong topline, tail could be carried a better way. Well angulated, good bone. Urajiro could be more defined. Coat a bit soft. Loose (?) cow-hocked in the rear and could have more drive.

************************************************


VUOSI 2013:

Helsinki KV, Voittaja 2013 15.12.2013
tuomari: Saija Juutilainen, Suomi
tulos: AVO H
arvostelu:
2v 10kk Voimakasrunkoinen, hyvärunkoinen ja hyväluustoinen. Hyvin kaunis nartun pää. Hienot, paksut korvat. Hyvä purenta. Riittävä niskan kaari. Kaunis häntä. Liikkuu hyvin edestä. Kovin kapea takaliike. Hyvä askelpituus ja riittävä ryhti sivusta. Ei tänään parhaassa näyttelykunnossa. Karvapeite turhan pehmeä ja värit voisivat olla kirkkaammat. Saa jäntevöityä ja hoikistua. Mukava luonne. Voisi olla itämaisempi.

************************************************

Helsinki KV, Helsinki Winner 2013 13.12.2013
tuomari: Anna Albrigo, Italia
tulos: AVK EH2
arvostelu:
Correct in body proportion. A little overweight in body. Nice head, little narrow earset, correct eyes. Still strong in topline, but too heavy in chest. Correct front angulations, needs stronger hocks in the rear, movement not so strong & correct on the rear.

************************************************

Tampere KV 04.05.2013
tuomari: Erwin Deutscher, Itävalta
tulos: AVK ERI1 SA PN1 VSP SERT CACIB
arvostelu:
Harmonisch im Typ. Schönes Kopf, Nase und Ohren. Rute/lunte(?) gut getragen. Rücken harmonisch(?). Vorzügliche tesetur(?), Farbe, Vorbrust, Bewegung und Wesen.
käännöspalvelun suomennos: Harmoninen rakenne. Kaunis pää, kuono ja korvat. Hyvin kannettu häntä. Selkä erittäin tasapainoinen. Erinomainen turkinlaatu, väri, eturinta, liikkeet ja luonne.

************************************************

Turku KV 20.01.2013
tuomari: Hans Lehtinen
tulos: NUK ERI1 SA PN2 VARA-SERT
arvostelu:
Kauniit mittasuhteet. Erittäin kaunis pää. Liian kookkaat korvat, hieman haja-asentoiset. Erittäin hyvin kehittynyt runko, erinomainen luusto. Hyvät sivuliikkeet, ahdas takaa. Voisi kantaa häntäänsä paremmin.

© Anna Ylhäinen

************************************************


VUOSI 2012:

Tuulos RN 06.10.2012
tuomari: Riitta Lahtovaara
tulos: NUK ERI1
arvostelu:
Erinomaista tyyppiä oleva feminiininen mittasuhteiltaan oikea narttu. Kaunis pää ja ilme. Hyvät korvat, hyvä ylälinja ja häntä. Hyvin kehittynyt runko. Kulmauksia tulisi olla enemmän edessä ja takana. Oikea karvanlaatu. Kauniit sivuliikkeet, hyvin kapeat takaa. Luonne miellyttävä.

************************************************

Forssa KR 14.07.2012
tuomari: Alessandra Giuseppe, Italia
tulos: JUK EH1
arvostelu:
17 months. Sufficient size. Nice head, correct theet. Correct expression & front & neck. Short body. Good topline & tail. Not strong and correct in back, also in moving.

************************************************

Helsinki KV 16.06.2012
tuomari: Elena Agafonova, Venäjä
tulos: JUK EH2
arvostelu:
Good type. Nice head. A little bit too small in the body. Good topline. Suffcient angulated. A little bit too narrow in back. Not perfect coat.

************************************************

Riika KV, Latvia 10.06.2012
tuomari: Vitor Manuel Cristovão Veiga, Portugali
tulos: NUO EH
arvostelu:
Typical. Very good head, excellent eyes, teeth, pigment. Very good ears. Excellent neck. Very good topline. In(?) movement ? hocks. Excellent ? coat. Small for the age. Correct movement and temperament.

************************************************

Riika KV, Latvia 09.06.2012
tuomari: Anita Whitmarsh, Ruotsi
tulos: NUK EH2
arvostelu:
Feminine, good size and bone. A little long. Nice head but would prefer a shorter muzzle. Ears a bit soft. Moves very close behind. Would like higher tailset. Lovely temperament.

************************************************

Järvenpää KR 27.05.2012
tuomari: Juha Putkonen
tulos: JUK ERI1
arvostelu:
15kk Ihanne kokoa pienempi. Mittasuhteiltaan erinomainen. Hyvä luusto, hyvä kallo-osa. Sopivan täyteläinen kuono. Kookkaat oikein eteenpäin taittuneet korvat. Tummat silmät. Hyvä itämainen ilme. Hyvä purenta. Oikea karvanlaatu, vaihtumassa. Hyvä urajiro. Oikeanmuotoinen rintakehä, joka tarvitsee lihasmassaa. Hyväasentoinen häntä. Tasap. kulmaukset. Eturinta vielä puutteellinen. Saisi liikkua tehokkaammin.

************************************************

Tampere KV 13.05.2012
tuomari: Tomas Rohlin, Tanska
tulos: JUK ERI1
arvostelu:
15 months old. Very feminine. Nice type of head. Good skull. Enough muzzle. Beautiful dark eye, good ears. Very good body proportion. Very good bone & ribcage. Good angulation back & forth. Good tail carriage. Very good coat texture. Moves very nice from the side, still a bit unstabile coming and going. Very nice temperament.

13.5.2012

************************************************

Hollola ryhmänäyttely 01.05.2012
tuomari: Paula Heikkinen-Lehkonen
tulos: JUK ERI1
arvostelu:
Erittäin hyvin kehittynyt, tiivis, tarpeeksi vahva nuori narttu. Hyvät mittasuhteet. Hyvä päänmuoto. Tummat silmät. Hieman pehmeät korvat. Hyvä selkälinja. Rintakehässä jo hyvä syvyys ja tilavuus. Hyvä etuosa. Kovin ahtaat takaliikkeet. Melko isot vaaleat alueet.

1.5.2012

************************************************

Tallinn Winner 2012 (KV), 14.04.2012
tuomari: Maret Kärdi, Viro
tulos: JUN H
arvostelu:
suomennos tulossa myöhemmin...

************************************************


VUOSI 2011:

Voittaja 2011, Helsinki 04.12.2011
tuomari: Ichiro Ishikawa, Japani
tulos: JUN EH
arvostelu:
Very lovely expression. Looks younger than age. Good balance in skull and muzzle. Ears should be smaller. Body have more dry body. Tailcarriage is correct. Movement is speedy.

************************************************

Helsinki Winner 2011, 03.12.2011
tuomari: Marjatta Pylvänäinen-Suorsa
tulos: JUN EH
arvostelu:
Oikealinjainen, hyväluustoinen, pienehkö narttu. Kaunispiirteinen pää. Hyvä ilme. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä ylälinja. Löysäkaarinen häntä. Hyvä rungon syvyys. Liikkuu takaa kovin ahtaasti. Hyvä sivuliike ja karvanlaatu.