PETIT BLEU DE GASCOGNE ROTUNA (kokemuksiamme rodusta)

Miksi juuri petit bleu de gascogne?

Petit bleu de gascogne on alkujaan puhtaasti käyttökoira ja sitä se on myös edelleen. Rotu ei ole jakautunut erillisiin käyttö- ja näyttölinjoihin. Niin sen toivotaan olevan myös jatkossa.

Aktiivisuuteensa takia pbdg tarvitsee runsaasti liikuntaa sekä nenätyöskentelyä. Kiinnostus riistaan ja riistainto on edelleen rodulla luontaisesti hyvin vahva. Siksi pienriistan metsästys on varsin sopiva harrastus pbdg:n kanssa. Muita rodulle soveltuvia harrastuksia on mm. jäljestys. Keski-Euroopassa rotua on käytetty myös ns. man trailingiin eli ihmisen etsintään. Juuri harrastusten monipuolisuus sai meidät kiinnostumaan tästä rodusta.

Minkälainen se on kotona?

Petit bleu de gascogne on koira siinä missä muutkin koirat. Se on usein ulkona aktiivinen ja reipas, mutta sisällä osaa rauhoittua omiin oloihinsa.

Pbdg on laumakoira ja se on parhaimmillaan kun sillä on koiraseuraa. On hyvin vaikea nähdä tätä rotua onnellisena ainoana koirana. Koska pbdg on laumarotu, niin se on myös hyvin taitava lukemaan muita koiria ja luovimaan laumassa. Rotu ei ole kovin dominoiva ja usein uroksetkin tulevat toimeen muiden urosten kanssa.

Yksi ominaisuus joka rodussa tuntuu näkyvän vahvasti, on ahneus ruokaa kohtaan. Petit bleu de gascognet on myös erittäin fiksuja ongelmanratkaisijoita. Ne oppivat hyvin nopeasti mm. avaamaan ovet niin halutessaan.

Petit bleu de gascognen koulutettavuus on kohtuullisen hyvä, ottaen huomioon,että kyseessä on ajava koira. Yksilöstä ja tilanteesta riippuen ne palkkaantuvat joko ruuasta, lelusta tai omistajan kehuista.

Kenelle petit bleu de gascogne?

Rotu soveltuu parhaiten aktiivisesti liikkuvalle koiraihmiselle. Pbdg on henkisesti hitaasti kehittyvä rotu, joten sen nuoruusvuodet voivat koetella omistajansa pinnaa moneen kertaan. Siksi sen omistajalla tuleekin olla rutkasti huumorintajua.

Petit bleu de gascognen viehätyksen tajuaa, kun sen on kerran tavannut. Tämä on sellainen rotu, joka täytyy kokea. Huomataksesi sen jälkeen, että oletkin jo koukussa.