Petit bleu de gascogne

C.I.E FI MVA LV MVA BALTV-16 HeJW-16 V-16 JV-16 EEV-17 V-17 PMV-17 Legende Des Gorges De Ciara, Nemo
s. 6.8.2015
marraskuu 2018


Luonnetesti 15.7.2018, Sipoo

Arvostelu:
I Toimintakyky: +1a Kohtuullinen
II Terävyys: +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
III Puolustushalu: +3 Kohtuullinen, hillitty
IV Taisteluhalu: -1 Pieni
V Hermorakenne: +1b Hermostunein pyrkimyksin
VI Temperamentti: +2 Kohtuullisen vilkas
VII Kovuus: -2 Pehmeä
VIII Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus: +++ Laukausvarma

Loppupisteet +105

Nemo Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

Nemon sukutaulu


Kasvattaja: Damien Debrosse, Ranska
Omistajat: Terhi Kämäräinen

Mirvan kertomaa:
Eletan tultua Suomeen marraskuussa 2014, päätimme hyvin nopeasti, että tuomme samalta kasvattajalta vielä myöhemmin erisukuisen urospennun, joka sopisi suvuiltaan yhdistettäväksi Eletaan. Tiedossa oli siis jälleen pitkä odotus. Kesällä 2015 saimme tiedon, että astutus oli onnistunut ja Gina oli ultrattu tiineeksi. Tuleva pentue oli uusinta yhdistelmä, josta edelliset pennut olivat jo 3-vuotiaita, toimivia metsästyskoiria. Olimme Tepon kanssa edellisellä Ranskan reissullamme nähneet tulevan pentueen isän Eliten ja äidin Ginan sekä kaksi niiden aiempaa jälkeläistä. Tiesimme siis hieman mitä mahdollisesti odottaa.

Terhin kertomaa:
Kun Mirva kertoi Damienilla olevan suunnitteilla mielenkiintoinen pentue, joka on suvullisesti yhdistettävissä Eletaan, ilmoitin haluavani lähteä tuontiin mukaan. Onneksemme Damien oli valmis myymään meille urospennun ja saimme valita ensimmäisenä minkä urospennun haluaisimme. Heti ensi kuvista asti Nemo oli vahvin suosikkini kolmesta urospennusta. Koska basenjimme Rollo oli siirtynyt autuaammille metsästysmaille vasta syyskuussa 2015, tunsin, etten heti haluaisi uutta koiraa kotiimme. Kuitenkin Nemon kasvun seuraaminen kuvista ja videoista sai minut epäröimään, sillä tuntui, että minulla on mahdollisuus saada kotiin varsinainen aarre niin halutessani. Niinpä lähdimme Ranskaan Nemoa hakemaan sillä ajatuksella, että katsotaan millainen pentu meitä paikan päällä odottaa ja mennään fiilis pohjalla. Nemo valloitti minut kyllä ensi näkemällä. Nemo oli juuri sellainen reipas sekä utelias pentu, jollaista olin toivonut. Lisäksi vielä ulkomuodollisesti lupaava ja suloinen.

Nemo saapui veljensä Lancelotin (kutsumanimi Lanttu) kanssa Suomeen 19.10.2015. Pojat olivat todella reippaita matkalaisia, vaikka oli varmasti super jännittävää joutua pois tutuista maisemista ja matkata samantien sekä autossa että lentokoneessa. Kotiin saavuttuamme Nemo tutki reippaan rohkeasti uutta kotiaan. Sachi ei ollut yhtä mielissään Nemon rohkeudesta ja teki sen Nemolle tiettäväksi. Tutustumista tehtiinkin pienin askelin eteenpäin ja pian yhteisulkoilut sujuivat jo mukavasti. Vähitellen myös yhdessä olo sisätiloissa. Vaikka Nemo tulikin Sachin komentamaksi, niin viimeistään seuraavana päivänä se oli jo lenkillä ottamassa lähikontaktia - josko Sachi olisi jo vähän enemmän lämmennyt leikkiajatukselle. Nemo on siis sinnikäs ja yritystä löytyy, jos jokin asia kiinnostaa.

Nemo liehitteli Sachia lähes 2 kuukautta ennen kuin Sachi viimein hyväksyi Nemon. Sachi sterilointiin alkuvuodesta 2016 ja tämä helpotti koirien välejä entisestään, kun Sachilta jäi pois hormonien aiheuttama takakireys. Nykyisin nämä kaksi ovat kumppanit, joista on hauskaa riehua yhdessä omalla pihalla. Nemo on oppivainen poika ja nameilla tai leluilla motivoitavissa. Nemo on oppinut hyvin vähillä toistoilla mm. maahanmenon ja tassun antamisen. Ainoa "ongelma" Nemoa koulututettaessa / käskytettäessä on tilanteeseen sopivan palkan löytäminen eli Nemo on aikamoinen jääräpää. Peräänantamattomuus on varmasti hyödyllinen ominaisuus metsästettäessä, vaikka se välillä arjessa aiheuttaa harmaita hiuksia omistajille.

Nemo aloitti jo pienestä pitäen tutustumisen rauniotoimintaan Sachin mukana ja vähitellen Nemolle tuli selväksi mitä siellä on tarkoitus tehdä. Ihmiset (ja ruoka) ovat Nemosta niin ihania, että motivaatiota ihmisten etsimiseen ei ole tarvinnut kovasti herätellä. Nykyisin Nemo vinkuu innoissaan, kun treenivarusteet otetaan esiin. Sachista poiketen Nemo ei niinkään ole käyttänyt hakemiseen ilmavainua, vaan jäljestää nenä maata viistäen. 6 kuukauden iän jälkeen lenkeillä nähdyt jänikset / rusakot herättivät vähitellen Nemon kiinnostuksen ja nykyisin Nemo olisi jo lähdössä innoissaan niiden perään. Syksyllä 2016 Nemo kävi kahdesti etsimässä jäniksen jälkiä Lopella. Toisella kerralla Nemo sai jo lyhyen ajonkin. Syksyllä 2017 on tarkoitus jatkaa jäniksen jahtaamisen harjoittelua.

Nemon on ollut pääasiassa terve koira. Nemolla on hieman herkkä vatsa, mutta raakaruokinnalla vatsa on pysynyt kunnossa. Välillä vatsan sekaisin menoa aiheuttaa nähtävästi kiimaisten tyttöjen pissamerkkien nuoleskelu lenkeillä. Nemolla on ollut ajoittain tyhjän vatsan lotinaa, joka aiheuttaa huonovointisuutta. Eläinlääkärin kanssa olen aiheesta keskustellut ja hän sanoi, ettei ole tietoa siitä miksi joillain koirilla tulee tyhjän vatsan lotinaa. Nemo syö kahdesti päivässä ja ruokinnan säännöllisyys pitää lotinat poissa. Ensimmäisen vuoden aikana meillä ollessaan Nemolta hoidettiin antibiootein kaksi kertaa voimakas vatsatauti/suolistotulehdus ja kerran korvatulehdus. Nemolta poistettiin kirurgisesti yksi maitokulmahammas, joka ei suostunut irtoamaan itsestään. Tämän jälkeen emme ole eläinlääkärissä käyneet muutoin kuin rokotuksilla tai ekinokokkoosi lääkityksillä reissuja varten.

Nemo on luonteeltaan vilkas ja sosiaalinen sekä sosiaalisesti älykäs koira. Nemo rakastaa ihmisten ja koirien seuraa, mutta osaa viihdyttää itseään myös leikkimällä itsekseen. Nemo on luonteeltaan avoin ja positiivinen - hieman sellainen hippikoira. Nemosta löytyy dominanssia ja viriilinä uroksena se osaa liehitellä tyttöjä. Nemo kuitenkin mieluummin väistää ja luovii kuin ajautuu tappeluun. Nemo on mielenkiintoinen yhdistelmä omaa tahtoa, periksiantamattomuutta ja nöyryyttä. Monitahoinen koira, joka on valloittanut minut luonteellaan.

Suuret kiitokset Damien Debrosselle suuresta luottamuksen osoituksesta! Toivotaan, että Nemosta kasvaa yhtä uljas kuin isästään Elitestä.
Näyttelyt:


VUOSI 2018:

Suomen Bassetkerho erikoisnäyttely 18.8.2018
tuomari: Elisabeth Moseby, Norja
tulos: jälkeläisluokka 2
arvostelu:
Progeny group with the stud male and 4 upsrings. He has produced substance and size. Some variation in type. All with excellent temperament. Excellent bone and a lot of breed type. Credit to the breeder. 1 3 7 8

************************************************


VUOSI 2017:

Helsinki INT 10.12.2017
tuomari: Reijo Korpela, Suomi
tulos: ERI VAK1 SA PU1 ROP CACIB V-17
arvostelu:
Sopiva koko, hyvä vahvuusaste. Komea uroksen pää, hienot korvat ja ilme. Hyvä kaula, tasapainoinen runko. Sopiva luusto, hyvät kulmaukset. Hyvä karva. Rodunomainen väri. Liikkuu tehokkaasti. Rauhallinen käytös.

************************************************

Helsinki INT 9.12.2017
tuomari: Harry Tast, Suomi
tulos: ERI VAK1 SA PU1 ROP CACIB PMV-17
arvostelu:
Kookas. Tyylikäs, tasapainoinen kokonaisuus. Pitkä, puhdaslinjainen pää. Voimakkaat leuat. Hyvät korvat ja huulilinja. Korrekti raajarakenne. Riittävä luuston vahvuus. Hyvä karvan karheus. Joustavat, laajat liikkeet. Esiintyy arvokkaasti.

************************************************

Kouvola KR 19.8.2017
tuomari: Pekka Teini, Suomi
tulos: ERI AVK1 SA PU1 ROP SERT FI MVA RYP3
arvostelu:
Tyylikäs, voimakas ja upean pään omaava uros. Kaunis pään profiili ja ? huulet. Kauniisti laskeutuneet raskaat korvat. Upea etuosa ja vahvat käpälät. Ihana väri. Rotutyypillinen ylälinja. Sopivan voimakkaat takakulmaukset. Hyvä askelpituus, hieman löysä etuliike.

************************************************

Hyvinkää KR 15.7.2017
tuomari: Pero Bozhinovski, Makedonia
tulos: ERI NUK1 SA PU1 ROP SERT
arvostelu:
Typical strong. Nice head. Correct pigment. Good movement. Long correct ears. Very deep chest.

************************************************

Tuusula KR 1.7.2017
tuomari: Saija Juutilainen, Suomi
tulos: ERI NUK1
arvostelu:
22kk kookas hyvärunkoinen ja luustoinen nuori uros, hyvät käpälät, urosmainen pää, kauniisti kiertyvät korvat, hyvä purenta ja huulilinja, hyvä ilme, vaaleat vilkkuluomet, tyypillinen väritys ja oikea karvanlaatu, hyvä hännän asento. Liikkuu hyvällä luonteella, mutta liikkeiden tulisi olla ajavalle koiralle jäntevämmät ja tiiviimmät, tänään kovin löysä. Kintereistä ja edestä seistessä mallikas.

************************************************

Tallinna INT 4.6.2017 Viron Voittaja 2017
tuomari: Birte Scheel, Tanska
tulos: ERI NUK1 SA PU1 ROP SERT CACIB EEV-17
arvostelu:
1year 9months. Nice masculine male. Correct head & expression. Good lenght of neck, acceptable front. Straight topline. Well developed body. Very well angulated behind. Well set tail. Free movement. Correct coat & colour.

************************************************

Helsinki INT 21.5.2017
tuomari: Liliane De Ridder-Onghena, Belgia
tulos: EH NUK1
arvostelu:
21 months. Scissorbite. Nice lenght of head, but head itself could be more defined and more dry. Good ear set. Rather weak in pasterns. Good body for his age. Correct croup but needs more strenght in rear. Very weak rear movement.

************************************************


VUOSI 2016:

Helsinki INT 11.12.2016 Voittaja 2016
tuomari: Hannele Jokisilta, Suomi
tulos: ERI JUK1 SA PU1 ROP SERT V-16 JV-16
arvostelu:
Erittäin komea uros. Hieno rakenne. Hyvä pää. Hienot korvat. Voimakas luusto. Hyvä runko. Hyvä väri. Etuliikkeet saa vielä tiivistyä iän myötä.

************************************************

Helsinki INT 10.12.2016 Helsinki Winner 2016
tuomari: Kirsi Honkanen, Suomi
tulos: ERI JUK1 SA PU2 SERT HeJW-16
arvostelu:
Suurikokoinen uros. Ikäisekseen hyvin tasapainoinen. Miellyttävä(?) ilme, hyvän malliset ja -kiinnittyneet korvat. Hyvä kaula, aavistus vielä pehmeä selkä. Hieno häntä. Jo nyt täyteläinen eturinta ja rintakehä. Vahva lanneosa. Erittäin hyvä raajaluusto. Sujuvat joustavat liikkeet. Etuosa saa vielä hieman kiinteytyä. Hieno karva ja väritys. Miellyttävä käytös.

************************************************

Riika, Latvia INT 12.11.2016 Baltic Winner 2016
tuomari: Johannes Boelaars, Hollanti
tulos: ERI NUK1 SA PU1 VSP SERT CACIB Baltic Winner 2016
arvostelu:
Upsized male, excelent type, pleasing head with correct details, nice front & rear, good bone & feet, nice substance in body, moves well coming & going.

************************************************

Raasepori (Karjaa) KR 3.7.2016
tuomari: Perttu Ståhlberg, Suomi
tulos: ERI JUK1 SA PU2 SERT
arvostelu:
Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Sopiva vahvuus. Oikealinjainen maskuliininen pää. Hyvä kaula ja ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Riittävästi kulmautunut edestä, voimakkaammin takaa. Hyvä karva ja väri. Oikea-asentoinen häntä. Liikkuu vielä löysästi, varsinkin edestä. Miellyttävä käytös. Esiintyy hyvin.

************************************************

Helsinki KV 22.5.2016
tuomari: Laurent Pichard, Sveitsi
tulos: ERI JUK1 SA PU1 Royal Canin ROP-juniori ROP SERT
arvostelu:
Already very mature. 9 months old with good proportion of body. Dark amber correct form eyes. Already well developed chest. Slightly loose in elbows. Nice temperament. Proper tailset and carriage. Need to get a little more substance.

************************************************

Suomen Bassetkerhon erikoisnäyttely Lohja 5.5.2016
tuomari: Jette Ramvad, Tanska
tulos: PEK1 KP ROP-pentu BIS2-pentu
arvostelu:
9 months tomorrow. Excellent type. Good size and proportions. Excellent head. Dark oval eyes. Strong scissors bite. Low set ears of good lenght. Good pigmentation. Long strong neck. Good topline and tailset. Excellent angulations. Good bone and feet. Nice blue colour. Very nice movement with good drive. Excellent body and deep forechest. Sweet temperament.

************************************************

Tampere KV 30.4.2016
tuomari: Marina Markio, Suomi
tulos: PEK1 KP ROP-pentu
arvostelu:
Erinomaista tyyppiä. Vahva pentu. Selvä sukupuolileima päässä ja rungossa. Hyvä kallo osa. Kuono voisi olla pidempi. Hyvät liioittelemattomat korvat. Hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut. Liikkuu erittäin hyvin. Hyvä avoin luonne.

************************************************

Lahti KV 3.4.2016
tuomari: Sakari Poti, Suomi
tulos: PEK1 KP ROP-pentu
arvostelu:
Aivan ylärajalla oleva (Nemo mitattiin ja säkä oli noin 61cm). Mittasuhteiltaan oikea. Oikealinjainen pää. Hyvät pitkät korvat. Hyvä runko ja raajat, samoin karva. Oikea-asentoinen häntä liikkeessä. Pitkä kevyt askel. Terhakka luonne.

************************************************

Helsinki pentunäyttely 9.1.2016
tuomari: Irina Poletaeva, Suomi
tulos: PPK1 KP ROP-pentu
arvostelu:
Erittäin lupaava. Erinomainen luusto. Hyvät mittasuhteet. Lupaava pää. Hyvä hampaisto ikäiseksi. Erinomaiset korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Erinomaiset kulmaukset. Ranteet voisivat olla vahvemmat. Riittävä askelpituus. Oikea väritys. Erinomainen luonne.