Cazador Grande Soy Perla, Mörri
s. 11.02.2016
12/2018


Mörri Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

Mörri AkitapedigreessäKasvattaja: Mirva Kääriäinen ja Terhi Kämäräinen
Omistajat: Mirva ja Teppo Kääriäinen

Vastoin kaikkia odotuksia, Mörristä tulikin minun oma koira. Jo hyvin pienenä Mörri näytti päättäneen oman ihmisensä ja sinnikkyydellään löysi paikkansa aivan erityiseen sopukkaan sydämessäni. Klisee, mutta Mörri on elämäni koira.

Mörri on vahva narttu, sekä ulkoisesti että sisäisesti. Mörri on luonteeltaan itsevarma, omatahtoinen, jonkin verran pidättyväinen, mutta silti ystävällinen. Mörri on on/off koira. Se tekee täysillä sen mitä tekee, mutta vastapainoina osaa ja tietää koska rauhoittua. Mörri näyttää kiintymyksensä niin, ettei se jää kellekään epäselväksi. Mörri toimii hienosti osana meidän laumaa. Se osaa tarvittaessa olla sovitteleva, mutta toisaalta sen itsevarmuus on niin kunnioitusta herättävä, että jokainen laumassa tietää sen olevan kuningatar. Pidän Mörriä luonteeltaan yhtenä parhaimmista koirista, jonka kanssa olen saanut elää ja kyseessä on vasta hyvin nuori koira.

Ulkomuodollisesti Mörri on keskikokoa hieman isompi narttu, säkäkorkeus on noin 62cm. Mörrillä on vahva luusto ja onkin painavin (32kg) omistamistani nartuista. Mörrillä on kaunis pää ja ilme. Kasvuajan Mörri oli todella takakorkea joka näkyi selkälinjassa ja näkyy edelleen selän pehmeytenä. Jos jotain toivoisin lisää, niin takaosa voisi olla paremmin kulmautunut. Myönnettäköön, että Mörrin vahvuus onkin sen etuosa, joka on näyttävä.

Mörri on nyt 2-vuotias ja elänyt tähän mennessä tervettä elämää. Pentuaikana Mörrillä oli yksi virtsatietulehdus joka hoidettiin antibiooteilla. Muutoin ollaan selvitty helpolla. Mörri syö raakaruokaa: sikaa, nautaa, lohta, kanaa, kalkkunaa… Toistaiseksi kaikki mitä Mörri on syönyt, on sille sopinut. Mörrillä on virallisissa tutkimuksissa saatu seuraavat tulokset lonkat A/A, polvet 0/0 ja silmissä (toisessa silmässä) PHTVL 2-6. Aika näyttää miten käy Mörrin pentusuunnitelmien kanssa.Näyttelyt:


VUOSI 2017:

Kouvola KR 19.8.2017
tuomari: Marija Kavcic, Slovenia
tulos: ERI NUK2
arvostelu:

************************************************

Tuusula KR 1.7.2017
tuomari: Francesco Di Paola Nuzzo, Italia
tulos: ERI JUK3 SA
arvostelu:
Correct head. Correct expression. Correct propotion: muzzle-skull. Excellent eyes and ears. Correct bite. Good neck. Good chest. I'd prefer a straighter topline. Well set tail. Good rear and front in station. Good angulation. Correct coat & urajiro. Good temperament. Closed in movement in front & rear.

************************************************


VUOSI 2016: Vantaa pentunäyttely 17.9.2016
tuomari: Anneli Pukkila, Suomi
tulos: PEN2
arvostelu:
7 kuukautta. Riittävät mittasuhteet, mutta voimakkaassa kehitysvaiheessa oleva narttu, joka näkyy vielä pehmeänä ylälinjana. Oikeailmeinen pää. Kookkaat oikea-asentoiset korvat. Hyvä kaula. Riittävä luusto. Sopiva runko. Niukasti, mutta tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä häntä ja kiinnitys. Liikkuu hyvin sivulta, vielä epävarmasti edestä ja takaa. Rauhallinen esiintyjä.

************************************************

Helsinki pentunäyttely 7.8.2016
tuomari: Nina Janger, Suomi
tulos: PPEN3
arvostelu:
5kk vanha, hieman tuhti, vahva narttupentu. Hyvä purenta. Vahva pää. Oikea-asentoiset korvat. Hyvä raajaluusto. Runko voisi olla tiiviimpi. Hyvä häntä. Liikkeessä ylälinja elää ja koira tässä vaiheessa takakorkea. Liikkuu riittävällä sivuaskeleella hieman löysästi. Polvikulma voisi olla selvempi. Miellyttävä käytös.

************************************************

Tampere pentunäyttely 24.7.2016
tuomari: Harto Stockmari, Suomi
tulos: PPEN1 KP ROP-pentu
arvostelu:
Selvä sukupuolileima. Kauniit mittasuhteet. Oikeamuotoinen ja ilmeinen pää. Hyvin sijoittuneet korvat. Hyvä ylälinja ja hännän kiinnitys. Oikean muotoinen runko. Rodunomaisesti kulmautunut. Hyvä karva. Liikkuu hyvin sivulta.