Cazador Grande Soy Pepita, Lilli
s. 11.02.2016
12/2018


Lilli Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

Lilli AkitapedigreessäKasvattaja: Mirva Kääriäinen ja Terhi Kämäräinen
Omistajat: Mirva ja Lotta Kääriäinen

Lilli syntyi pentueen viimeisenä villahousuna. Luulin Cocon jo lopettaneen synnytyksen viidennen pennun jälkeen, mutta maailmaan putkahtikin vielä yksi ihana brindle bonusyllätys, joka alkuun tunnettiin pentueessa nimellä Ykkönen.

Lillin ei ollut todellakaan tarkoitus jäädä meille kotiin. 5 viikon iässä Lilli sai kipukohtauksen ja sen myötä myös suoliston toiminta yllättäen lamaantui. Lilliä hoidettiin eläinlääkärissä kahden päivän ajan ja hoito tuotti lopulta tulosta, kipu saatiin talttumaan sekä suolisto lähti jälleen toimimaan. Noiden kahden päivän aikana pelkäsimme menettävämme tämän ihastuttavan pienen tytön ja päätös Lillin jättämisestä kotiin syntyi hyvin nopeasti perheen naisväen toimesta. Toivomme että Lillistä on iloa perheellemme vielä pitkään, vaikka sen elämän alku onkin ollut kovin haastava. Täten siis Lilli jää kotiin koko perheen kainalokaveriksi ja 11-vuotiaan Lotan ensimmäiseksi omaksi koiraksi.

Lotan kertomaa:
Lilli on ihana, suloinen ja periksiantamaton. Uusia ihmisiä kohtaan Lilli on ujo, mutta tutustuttuaan se tykästyy niihin. Lillin lempipuuhaa on kesällä uiminen, pyörän vieressä juokseminen, perhosten metsästys ja pallon noutaminen. Lilli rakastaa erityisesti vinkuleluja.

Lillistä on kasvanut huomaavainen koira. Sitä on helppo kouluttaa ja se tottelee kivasti. Lilli on myös ihana unikaveri. Olen onnellinen omasta pikku Kultahipusta.Näyttelyt:


VUOSI 2016:

Vantaa pentunäyttely 17.9.2016
tuomari: Anneli Pukkila, Suomi
tulos: PEN3
arvostelu:
7 kuukautta. Hyvät mittasuhteet, mutta hyvin voimakkaassa kehitysvaiheessa oleva narttu, joka näkyy varsinkin ylälinjassa. Hyvä pään malli, mutta ilme saisi olla parempi. Oikea-asentoiset, hieman kookkaat korvat. Kokoon sopiva raajaluusto. Runko saa kehittyä. Niukasti, mutta tasapainoisesti kulmautunut. Hieman matala hännänkiinnitys. Liikkuu hyvin joka suunnalta. Miellyttävä käytös. Hyvä urajiro.

************************************************

Helsinki pentunäyttely 7.8.2016
tuomari: Nina Janger, Suomi
tulos: PPEN2
arvostelu:
5kk. Oikeat mittasuhteet. Hyvä pään muoto, hieman pyöreät silmät. Hyvä asentoiset korvat. Ikään sopiva runko. Riittävä luusto. Hännän kiinnitys voisi olla korkeampi. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella, vielä löysästi edestä.

************************************************

Tampere pentunäyttely 24.7.2016
tuomari: Harto Stockmari, Suomi
tulos: PPEN2
arvostelu:
Oikea sukupuolileima. Ok mittasuhteet. Oikeanmuotoinen ja ilmeinen pää. Oikein sijoittuneet korvat. Hyvä kaula. Hyvä eturinta. Oikean muotoinen runko. Riittävän korkea hännän kiinnitys. Oikein kulmautunut takaosa. Hyvä karva. Liikkuu hyvin edestä, ahtaasti takaa. Tarvitsee harjoitusta ja itseluottamusta.