Petit bleu de gascogne

Cazador Grande La Petite Amante, Hertta
s. 28.9.2017
9/2018


Hertta Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

Hertan sukutaulu


Kasvattaja: Terhi Kämäräinen ja Mirva Kääriäinen
Omistaja: Terhi Kämäräinen

Eletan ja Nemon pentue oli pitkän haaveilun ja kovan työn takana. Kun pentueeseen syntyi neljä narttupentua, niin omat suunnitelmat muuttuivat täysin. Olin ajatellut ottavani seuraavaksi akitatytön ja toiveissani oli Kukan jälkeläinen. Eletan ja Nemon pentujen myötä aloin pohtimaan mikä on meidän jo olemassa olevia koiria ajatellen paras ratkaisu. Sachin on ollut helppo tulla toimeen Nemon kanssa ja ajattelin, että petit bleun ollessa taitava luovimaan laumassa, voisi Sachi hyväksyä helpommin toisin Nemonlaisen kuin akitan. Niinpä päädyimme kotona siihen, että yksi Eletan ja Nemon pennuista muuttaa meille.

Pentueen tytöissä oli jokaisessa omat vahvuutensa. Kuitenkin 7.tytön (Hertta) pää pisti minulle silmään heti ensimmäisenä iltana, kun pennut näin. Myös 10. tyttö (Usva) ihastutti kovasti ja näiden kahden tytön välillä pohdin lähes viisi viikkoa. Hertan luonne oli se mikä sai minut päätymään juuri Herttaan. Hertassa on hyvää energiaa ja sovittelevuutta, jonka ajattelin toimivan meidän perheessä. Tutustuminen Sachin ja Hertan välillä onkin sujunut yllättävän helposti. Hertta osaa hienosti antaa Sachille omaa tilaa ja Sachin läsnäolo rauhoittaa sekä antaa varmuutta Hertalle. Hertan luonne on hieman kahtiajakoinen: Hertassa on ihana häntää heiluttava pusutyttö ja toisaalta ärisevä pieni riiviö. Hertta mukautuu melko helposti kieltoihin, vaikka omapäisenä voi hetken päästä olla kokeilemassa samaa uudelleen.

Hertta on rakenteeltaan tasapainoinen. Takaosaltaan Hertta on hieman kapeampi kuin siskonsa Tosca, mutta silti sopusuhtainen. Hertalla on kaunis feminiininen pää ja upeat pitkät korvat. Hertta liikkuu kauniin vaivattomasti. Hertalla on terve ruokahalu ja vatsa toimii normaalisti. Hertalla on siskojaan ohuempi karva, mutta aika näyttää miten karvanlaatu kasvun myötä muuttuu. Alkuvuodesta 2018 Hertta alkoi oireilemaan kutisemalla ja välillä ihon kunto meni jo todella huonoksi. Syyksi epäiltiin aluksi ulkoloisia, mutta ulkoloishäädöistä ei ollut apua. Seuraavaksi lääkäri arveli oireilun johtuvan allergiasta ja/tai atopiasta. Ihosta otetusta koepalasta löytyi ainoastaan hiivan liikakasvua, joka viittaisi allergiaan. Pahimpien oireiden aikaan kortisonista on ollut apua. Ihon vointiin olen pyrkinyt vaikuttamaan ruokavaliolla sekä ravintolisillä. Kesällä 2018 ihon oireilu on saatu jonkinlaiseen balanssiin. Ihospesialistilla käyntiä olen suunnitellut, jotta saisimme (mahdollisesti) tarkemman diagnoosin ihon oireilun aiheuttajasta. Nyt edetään hetki ja askel kerrallaan. Parasta on, että Hertta on luonteeltaan niin positiivinen ja jaksaa pysyä iloisena omana itsenään vaivoistaan huolimatta.

Olen ylpeä siitä, miten hienon jälkeläisen olen Eletalta ja Nemolta saanut.Näyttelyt:


VUOSI 2018:

Hyvinkää RN 23.9.2018
tuomari: Eli-Marie Klepp, Norja
tulos: ERI JUK1 SA PN1 VSP SERT
arvostelu:
11kk Very good size. Feminine & elegant head with good lines, good lips, correct bite. Excellent lenght of ears. Prominent occiput. Good neck & shoulder. Nice topline & croup. Wide & well muscled thighs. Strong bones, correct feet. Good steps from the side. Good moves all directions.

************************************************

Riihimäki NORD 25.8.2018
tuomari: Maija Mäkinen, Suomi
tulos: ERI JUK1 SA PN1 ROP SERT NORD-SERT
arvostelu:
11kk Hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima. Kaunisilmeinen narttumainen pää. Hyvät korvat, tummat silmät. Oikea purenta. Hyvä kaula ja eturinta. Hyvin kehittynyt runko. Hyvät tasapainoiset kulmaukset. Sopiva luusto, hyvät käpälät, hyvä häntä. Liikkuu hyvin sivusta ja edestä, hieman kapeasti takaa. Hyvä käytös.

************************************************

Suomen Bassetkerho erikoisnäyttely 18.8.2018
tuomari: Elisabeth Moseby, Norja
tulos: ERI JUK1 SA PN1 VSP SERT rodun paras pää
arvostelu:
55 cm. 10 months. Feminine. Lovely breed type. Excellent head. Good expression. Nice lip. Well set ears of good length and texture. Lovely neck. Well laid shoulder. Well sprung ribs. Excellent topline. Excellent croup. Good bone. Good coat and colour. Moves freely with good ground coverings. Well presented. In excellent condition.

************************************************

Mäntsälä KR 15.7.2018
tuomari: Riitta Lahtovaara, Suomi
tulos: ERI JUK1 SA PN1 ROP SERT RYP-4
arvostelu:
Erinomaista tyyppiä oleva feminiininen, mittasuhteiltaan oikea narttu. Kaunis pää ja ilme. Hyvät korvat, kaunis kaula ja ylälinja. Hyvä häntä. Hyvin kehittynyt runko. Reidet voisivat olla hieman leveämmät, muuten oikein kulmautunut. Erinomainen karvanlaatu. Hienot, pitkät maatavoittavat liikkeet.

************************************************

Karjaa KR 1.7.2018
tuomari: Rajic Branislav, Slovenia
tulos: ERI JUK1 SA PN1 ROP SERT
arvostelu:
9 months. Elegant and well developed. Beautiful feminine head. Parallel front. Good bones(?) and feet. Compact body. Well balanced overall. Moves with elegance. Eyes a bit deep set.

************************************************

Helsingin pentunäyttely 27.5.2018
tuomari: Helin Tenson, Suomi
tulos: PEK1 KP VSP-pentu
arvostelu:
Hyvin kehittynyt, tasapainoinen, reipas pentu, jolla kauniit tasapainoiset liikkeet. Kaunis pää. Hyvät korvat. Hyvä ylälinja & häntä. Hyvin kehittynyt runko. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä turkki. Ihastuttava luonne.

************************************************

Järvenpää KR 12.5.2018
tuomari: Pekka Teini, Suomi
tulos: PEK1 KP ROP-pentu
arvostelu:
Keskikokoinen narttupentu, jolla hyvä mittasuhteet & erinomainen rotutyyppi. Hieno kuonokyömy ja kauniisti laskeutuvat korvat. Hieman pysty olkavarsi & selkä saa tiivistyä vielä. Hyvä takaosa. Kaunis väri & värimerkit oikeissa paikoissa. Laadukas pentuturkki. Liikkuu ikäisekseen tasapainoisesti.

************************************************

Helsingin pentunäyttely 21.4.2018
tuomari: Leni Finne, Suomi
tulos: PPEK1 KP ROP-pentu
arvostelu:
Oikeat mittasuhteet. Sopiva luusto. Jalo pää. Aavistuksen syvällä sijaitsevat tummat silmät. Hyvät korvat, kaula ja ylälinja. Sopiva eturinta. Oikeanmallinen rintakehä. Hyvät takakulmaukset & käpälät. Erinomainen askelpituus.

************************************************

Kotkan pentunäyttely 7.4.2018
tuomari: Perttu Ståhlberg, Suomi
tulos: PPEK1 KP VSP-pentu
arvostelu:
Feminiininen kokonaisuus. Kokoon sopiva vahvuus. Hyväilmeinen pää, jossa riittävän hyvät linjat. Hyvä korvien kiinnitys. Hyvä kaula ja ylälinja. Riittävästi kulmautunut edestä, hieman kapea reisi. Oikealaatuinen karva. Liikkuu vielä ikänsä mukaisesti pehmeästi hyvällä askelpituudella sivusta. Miellyttävä käytös.

************************************************

Jyväskylän pentunäyttely 25.3.2018
tuomari: Harto Stockmari, Suomi
tulos: PPEK1 KP VSP-pentu
arvostelu:
Oikea sukupuolileima ja mittasuhteet. Oikean muotoinen pää. Vähän avoin ilme. Oikein kiinnittyneet korvat. Hyvä kaula ja eturinta. Oikean muotoinen runko. Hyvin kulmautunut takaosa. Liikkuu hyvin sivulta, vähän ahdas takaa. Hyvä käytös.