Cocon uudelleen astuttaminen ei ollut ihan yhden eikä kahden yön päätös. Tätä päätöstä puntaroidessamme päädyimme siihen, että kokeilemme astutusta ja mikäli Cocolle syntyisi tällä kertaa narttupentuja, niin yksi pentu jäisi synnyinkotiinsa. Urosvaihtoehtoja Cocolle miettiessämme muistui mieleen Saksasta tuotu Akira (L-Sawayaka Chikyu Kara No Risu) jonka olimme nähneet vuoden 2012 Voittaja-näyttelyssä juniorluokassa. Akira jäi kyseisestä näyttelystä mieleen hyväkäytöksisyydellään ja rauhallisuudellaan.

Kävimme Akiraan tutustumassa syksyllä hyvissä ajoin ennen Cocon juoksujen alkua ja ihastuimme Akiraan täysin. Eniten meitä miellytti Akirassa sen rauhallinen, pidättyväinen, mutta ystävällinen luonne. Akirassa oli nähtävissä sellaista itsevarmuutta, jota mielestämme luonteeltaan tasapainoisessa urosakitassa kuuluukin olla. Ulkomuodollisesti Akirassa meitä viehätti sen pää ja ilme sekä pienet korvat. Myös rakenne on Akiralla mukavan tasapainoinen.

Cocon ja Akiran astutustapahtuma sujui hyvin ja täysin luonnollisesti. Ajankohta tuntui koiria lukemalla juuri oikealta, joten astutimme Cocon vain kerran. Tämä pentue on Akiralle ensimmäinen ja Cocolle toinen.Pentueen sukutauluCocon tiineysaika sujui hyvin. Maha alkoi kasvamaan jo 4.viikon kohdalla joten osasimme odottaa useampaa pentua. Tämä varmistui myös ultrassa, jossa nähtiin 3-4 pentua. Cocon synnytys alkoi vuorokaudella 59. Synnytys oli kaiken kaikkiaan kestoltaan noin 4-5 tuntia ja sujui hyvin ilman ihmisapuja. Pentuja syntyi yhteensä 6: neljä tyttöä ja kaksi poikaa. Pennut olivat syntyessään 310-410g.

Koska saimme tällä kertaa kauan kaipaamiamme tyttöjä, jää tämä pentue Cocon viimeiseksi. Sattumien kautta yhden sijasta jääkin kaksi tytöistä Mirvan perheeseen kasvamaan ja 1 tytöistä on sijoitettu tulevaisuutta silmällä pitäen. Innolla ja toiveikkaina odotamme näiden talvi aarteiden kasvua ja kehitystä. Kiitos kaikille eri vaiheissamme mukana myötäeläneille ihmisille!
VANHEMPIEN TERVEYSTUTKIMUSTULOKSET:
COCO

Lonkat A/A
Kyynärät 0/0
Polvet 0/0
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä
Cocolla on MyDogDNA-terveyspassi

AKIRA

Lonkat B/B
Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä
Cazador Grande Soy Diamante
1. Punainen narttu "Kukka"

Omistaja: Terhi Kämäräinen

Cazador Grande Soy Zafiro
2. Brindle uros "Retsu"

Omistaja: Sanna Pekkarinen ja Kristian Lyyra

Cazador Grande Soy Perla
3. Brindle narttu "Mörri"

Omistaja: Mirva ja Teppo Kääriäinen

Cazador Grande Soy Rubí
4. Brindle uros "Yami"

Omistaja: perhe Karvonen

Cazador Grande Soy Esmeralda
5. Brindle narttu "Raita"

Omistaja: Karin Nynäs-Aspö

Cazador Grande Soy Pepita
6. Brindle narttu "Lilli"

Omistaja: Lotta ja Mirva Kääriäinen