Natsuki kanji

W'Natsuki Go Tomimopa, Coco
s. 20.06.2012
1/2017


Coco Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

Coco Akitapedigreessä

Cocolla on MyDogDNA-terveyspassi

Coco in english

JÄLKELÄISET:
Fuerzas Unidas -pentue 2014 (Coco x Valo)
Tesoros de Invierno -pentue 2016 (Coco x Akira)Alla olevissa kuvissa Coco vasemmalta: 2 viikkoisena, kaksi kuvaa 4 viikkoisena, 5 viikkoisena ja 8 viikkoisena. Kaikki kuvat © Tomimopa.

Kasvattaja: Pavel Jůza
Omistajat: Mirva Kääriäinen

Olimme etsineet jo jonkin aikaa brindleä akitapentua meitä kiinnostavalla sukutaululla. Huomatessamme, että kennel Tomimopalla oli suunnitelmissa astuttaa sekä Geisha että Lady Tomimopa Japanista tuodullaan uroksellaan Unshou Go Takasaki Yamaguchilla, otimme yhteyttää Tomimopaan ja halusimme varata brindlen narttupennun jommasta kummasta emästä. Olimme onnellisia kuullessamme, että Ladylle oli syntynyt reilunkokoinen pentue (7 pentua), jossa oli kaksi brindleä narttupentua. Saimme iloksemme valita haluamamme pennun ja yksissä tuumin päädyimme valitsemaan W'Natsukin eli Cocon. Oli hienoa seurata pentueen kehitystä kuvien välityksellä heti syntymästä lähtien ja toiveemme saada Coco Suomeen vahvistui koko ajan. Terhi haki Cocon Suomeen 18.8.2012 ja pääsi tutustumaan Tomimopan koiriin sekä läheiseen Litoměřicen kaupunkiin. Päivä oli hieno ja Coco oli todella reipas matkustaja, vaikka suuri maailma varmasti pientä jännittikin. Kovasti Coco sai ihastelua osakseen jo lentokentän työntekijöiltä.

Tomimopalla Cocoa oli kuvailtu energiseksi, reippaaksi ja uteliaaksi pennuksi ja Coco on juuri kuvauksen kaltainen. Coco tutkii uutta ympäristöään reippaan itsenäisesti. Ihmisten seurasta Coco pitää kovasti ja tulee pusuttelemaan koko hännän kieppuessa propellina takapuolessa. Coco on kaunis, feminiinen narttupentu vahvalla luustolla. Ulkonäön ja luonteensa puolesta täydellinen pieni paketti.

Cocon ei alunperin pitänyt tulla Mirvan perheeseen jäädäkseen, vaan hetkeksi etsimään sopivaa sijoituskotia. Kävi kuitenkin niin, että Coco tassutteli suoraan Mirvan perheen sydämiin ja löysi välittömästi oman paikkansa laumassa.

Coco onkin kotona olevista akitoistaimme helpoin. Sillä on erittäin hyvät sosiaaliset taidot elää laumassa, eikä se ole tähän mennessä kertaakaan haastanut riitaa tai kyseenalaistanut omaa paikkaansa laumassa. Omassa porukassa Coco pyrkii aina välttämään pienimmätkin mahdolliset konfliktit ja tarvittaessa väistää perheemme vanhempia koiria. Cocon ensimmäiset juoksut eivät myöskään vaikuttaneet laumakokoonpanoon tai koirien keskenäisiin väleihin mitenkään. Ihmisiä kohtaan Coco on avoin ja tutut sekä hieman tuntemattomammatkin ihmiset pusutellaan perusteellisesti. Perheemme lapsia Coco todella rakastaa ja onkin täten mitä ihanin perhekoira.

Cocon luonne onkin juuri se, mihin tässä tytössä ensimmäisenä ihastuimme. Se on Cocon ehdoton vahvuus. Ulkomuodoltaan Coco on hyvärakenteinen, sopivan vahvaluustoinen ja feminiininen nuori narttu. Cocolla on kaunis pää ja rodunomainen ilme. Kokonaisuutena tämä tyttö on erinomainen.

Kesällä 2013 Coco kävi virallisissa terveystutkimuksissa. Cocolla todettiin silmät terveiksi, polvet 0/0, kyynärät 0/0 sekä lonkat A/A terveiksi. Näiltä osin tyttö on siis priima. Cocon sukurasitteita AI-sairauksien osalta on tiedossa Cocon äidin puolelta. Cocon äidin sisko sekä veli ovat sairastuneet SA:han. Toisella näistä sairastuneista sisaruksista oli valitettavasti omissa jälkeläisissään myös kaksi VKH sairastunutta pentua. Cocon äidillä Lady Tomimopalla on ollut itsellään kaksi pentuetta eri urosten kanssa, joista Coco on jälkimmäisestä pentueesta. Cocon äiti Lady ja kaikki sen jälkeläiset ovat tiettävästi terveitä.

Coco syö perheemme muiden koirien tavoin raakaruokaa ja on ollut samalla ruokavaliolla koko kasvuaikansa. Cocolla on erittäin hyvä ruokahalu eikä sillä ole ensimmäisen elinvuotensa aikana ollut mahavaivoja, korvatulehduksia, iho-ongelmia tai lääkekuureja.

Cocon ensimmäinen pentue syntyi kesällä 2014 ja toinen helmikuussa 2016.helmikuussa 2015


COCON KUVAGALLERIA


Näyttelyt:


VUOSI 2014:

Turku KV 18.01.2014
tuomari: Myriam Vermeire, Belgia
tulos: NUK EH3
arvostelu:
Scissor bite, head with good stop, dark eyes but a bit round. Well placed ears, body could be more developed, very week topline, good depth of chest, minimum angulation in front well angulated in rear, turned out elbows, tail could be carried in a better way. Coat a bit soft. Moves narrow in rear and loose in elbows.

************************************************


VUOSI 2013:

Helsinki KV, Voittaja 2013 15.12.2013
tuomari: Saija Juutilainen, Suomi
tulos: JUK EH4
arvostelu:
17kk, hyvärunkoinen ja -luustoinen mukavan lihaksikas juniori. Alalinja nousee vielä turhan voimakkaasti. Tyypilliset kulmaukset ja käpälät. Narttumainen pää, vielä kapeassa kehitysvaiheessa. Kauniit tummat silmät. Kookkaat korvat, jotka voisivat kallistua paremmin. Kaunis kaula, hyvä niska. Liikkuu vielä löysästi. Sujuva sivuaskel, mutta köyristää hieman lanneosaa. Hyvin kaunis väritys. Karvapeite ei parhaimmillaan. Huippuhieno luonne.

************************************************

Helsinki KV, Nordic Winner 2013 14.12.2013
tuomari: Nikos Vazakas, Kreikka
tulos: JUK EH
arvostelu:
Feminine head. Correct ears. Eyes should be more triangular and more oblique. Correct neck. Very good depth of chest for the age. Enough bones. Could have more angulation in rear. Tail could be carried better. Moves close in rear and turning feet out in front.

************************************************

Helsinki KV, Helsinki Winner 2013 13.12.2013
tuomari: Anna Albrigo, Italia
tulos: JUK EH4
arvostelu:
17 months, correct body proportions. Feminine head, correct earset & carriage, little round eyes, needs urajiro more clear, not so strong in topline, a little low tail set but quite correct in carriage. In movement pastern not so strong.

************************************************

Hämeenlinna RN 05.10.2013
tuomari: Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, Suomi
tulos: JUK ERI1 SA PN2 VARA-SERT
arvostelu:
Hyvät mittasuhteet ja koko, luusto. Oikeapiirteinen pää. Tanakat korvat. Hieman pyöreät silmät. Hyvä kaula. Selkä hieman painunut. Hyvä runko ja alalinja. Liikkuu tasapainoisesti.

************************************************

Hyvinkää RN 22.09.2013
tuomari: Maija Mäkinen, Suomi
tulos: JUN H
arvostelu:
15kk feminiininen juniori, jolla hyvät mittasuhteet. Narttumainen pää, joka saa vielä vahvistua. Hyvät korvat, silmät ja purenta. Pystylapa. Sopivasti kulmautunut takaa, tilava runko, rintakehä voisi olla pidempi. Korostunut lanneosa, hyvä häntä. Liikkuu hieman löysästi edestä ja takatyöntö saisi olla voimmakkaampi. Köyristää liikkeessä hieman selkäänsä. Hyvä karvanlaatu, mutta turkki ei ole parhaimmillaan. Hyvä käytös.

************************************************

Turku KR 03.08.2013
tuomari: Horak Karel, Tsekki
tulos: JUK ERI2 SA PN4
arvostelu:
13 months. Complete scissorbite. Good head. A little round eyes. Good ears. Good bone. Deep chest, a little foreshest. Croup is higher than withers in movement and that is why rear movement is narrow. Dropping coat a little. Good character.

************************************************

Pori KV 27.07.2013
tuomari: Malgorzata Wieremiejczyk, Puola
tulos: JUK ERI1 SA PN4
arvostelu:
Feminine, excellent feminine head. Good neck, topline. Little bit short ribcage. Good front. Excellent movement.

************************************************

Lahti RN 19.05.2013
tuomari: Jose Tomas Delgado Cabezas, Espanja
tulos: JUK ERI1 SA PN1 ROP SERT
arvostelu:
Very nice, head nice. Muzzle and eyes good, ears are well set. Good legs and front. Good rear angulations. Dog is higher on the rear than in front. Good movement in the front, a bit close in rear.

Lahti

************************************************

Tampere KV 04.05.2013
tuomari: Erwin Deutscher, Itävalta
tulos: JUK EH3
arvostelu:
käännöspalvelun suomennos: Harmooninen ja nuorehko tyypiltään. Ikäisekseen kaunis pää, korvat ja häntä. Kiinteä selkä, erittäin hyvä turkki. Hampaisto voisi olla parempi. Liikkuu erittäin hyvin, vapaat liikkeet. Hyvä luonne. (Terhin huomautus esittäjänä eli tuomari oli harmissaan, kun Coco ei suostunut esittämään hampaitaan. Tuomari ilmaisi asian useampaan kertaan, joten hampaita koskeva kommentti koskee tätä.)

************************************************

Jämijärvi RN 23.03.2013
tuomari: Markku Mähönen
tulos: JUK EH1
arvostelu:
Mittasuhteiltaan oikea, kokoon nähden riittävä vahvuus. Oikea pään profiili. Oikea-asentoiset korvat. Hyvä kaula. Ikäisekseen hyvä runko. Keskivahva raajaluusto. Hyvät käpälät. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella. Karvapeite valmistumassa. Miellyttävä käytös.

************************************************